Yarra House sculptural staircase white interior with gentle angles and garden views

 

 

Project: Yarra Street House - Residential Addition
Location: Abbotsford, Victoria, AUSTRALIA
GFA: 70 m2 (new construction)
Date: Construction completed - 2011


The clients, a professional couple with a large, combined family, wanted contemporary addition to their suburban weatherboard cottage which would allow them to indulge in their love of gardening and allow them to cook and entertain in style.


The design resolves the challenge of a south facing back garden by creating a sun-court which allows sunlight to penetrate the new living spaces from the north in winter, and serves to separate the new addition from the old house so that it reads as a clearly articulated pavilion in a garden. A number of dining and entertaining spaces work off the hub of the kitchen which is designed to show off the home-cook in her or his best light.